ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ προυποθετουν γνωση για τον τροπο που υλοποιειται μια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ετσι ωστε να καταστει δυνατον σε οσους συμμετεχουν σε αυτην να ειναι σε θεση να κρινουν και να ελεγξουν την ακριβη τηρηση των οσων εχουν διατυπωθει στην προκηρυξη.


Το Θέατρο Της Λάρισσας
Φωτογραφία (c) από τον τελευταίο όροφο του Ξενοδοχείου Divani

Η Επιλογη γινεται αποκλειστικα βασει ενος λογισμικου επιλογης** που εχει δημιουργηθει και το οποιο αναλογα με την μοριοδοτηση που οριζεται για καθε κριτηριο, μοριοδοτει, (Βαθμολογει)  τους υποψηφιους και δημιουργει ενα ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ των υποψηφιων απο τον Μεγαλυτερο βαθμο (Περισσότερα Μόρια ) στον Μικροτερο.
Ο Πίνακας  αντί για ονόματα δημοσιεύεται με τα ΑΜΚΑ των Υποψηφιων ετσι ωστε να εξασφαλιζεται η Προστασια των Προσωπικων Δεδομενων.  Ο καθε Υποψηφιος ομως, μπορει να ελεγξει μονος του εαν εχει αποτυπωθει η αιτηση του επακριβως στο Λογισμικο, ελεγχοντας τα Μορια που του εχουν καταχωρηθει για καθε κριτηριο.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ.
Σημαντικό σε αυτή την Επαλήθευση είναι να γνωρίζει κάθε Υποψήφιος η Υποψήφια, την έννοια της ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΟΣ .
Εντοπιοτης σημαινει οτι αυτος που υποβαλει τα χαρτια του για να εργασθει στη Σκοπελο εχει εντοπιοτατα στο Δημο Σκοπελου.
Όσοι Υποψήφιοι υπέβαλαν με τα δικαιολογητικά τους Σχετικο Πιστοποιητικό  εντοπιότητας, τους καταχωρηθήκαν 10 Μόρια για την Εντοπιότητα.

Όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Ελλαδας απο τον Εβρο εως το Ταίναρο δεν εξασφαλιζουν εντοπιότητα
Για την Εντοπιότητα, απαιτείται αποκλειστικά ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ η ΒΕΒΑΙΩΣΗ του Δήμου για την Μόνιμη Κατοικία, ενώ άλλα έγγραφα η μια απλή δήλωση δεν γίνονται αποδεκτά για να μοριοδοτηθεί ένας Υποψήφιος η Υποψήφια με 10 μονάδες.
Για το Κριτήρια της ανεργίας αρκεί διαζευκτικά ή Κάρτα Ανεργίας ή η Βεβαίωση του ΟΑΕΔ ( ήτο ένα ή το άλλο, χωρίς να βλάπτει να υποβληθούν και τα δυο)

** Το λογισμικο που υποχρεωτικα χρησιμοποιηθηκε για την διενεργεια των προσληψεων, ειναι αυτο και το οποιο συνεταξε τους πινακες καταταξης και επιλογης των προσληφθεντων για την υλοποιηση εργων φορεων Πολιτισμου σε συνεργεια με το Υπουργειο Πολιτισμου. Οι Πινακες των προσληπτεων ελεγχθηκαν και εγκριθηκαν απο τον ΑΣΕΠ. Η διαδικασια απεκλεισε καθε δυνατοτητα επιλογης για προσληψη με οποιαδηποτε αλλα κριτηρια, (δικαια η μη) εκτος αυτων που κωδικοποιουντο στο λογισμικο του Υπουργειου Εργασιας στην συγκεκριμενη εφαρμογη του απο το Υπουργειο Πολιτισμου.

Στο Κείμενο Αυτό εξηγείται μόνο η διαδικασία που ακολουθείται όπως έχει ορισθεί από την Πολιτεία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος τοποθετείται υπέρ η κατά των διαδικασιών αυτών. Θεωρούμε όμως άκρως δεοντολογικό να γνωρίζουν οι υποψήφιοι πως γίνεται η Μοριοδότηση και η ΕΠΙΛΟΓΗ που παράγει τον ΠΙΝΑΚΑ  ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ