ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ ΣΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ, ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Η συνέργεια Κράτους και Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας έχει μακροχρόνια αποδειχθεί ως η καλύτερη εφαρμογή ανάμεσα στις ακραίες θέσεις της πλήρους εξαφάνισης του Κράτους με την ανάθεση στον Ιδιωτικό τομέα του "σύμπαντος" και της πλήρους εξαφάνισης της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την ανάθεση των πάντων στο Κράτος. Στον Οικονομικό Χώρο η Μικτή Οικονομία αντικατοπτρίζει την χρυσή τομή ανάμεσα στις δυο ακρότητες, ενώ οι Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες -όχι βέβαια η επιστήμη της προπαγάνδας με βάση κάποια ιδεοληψία- καθορίζουν την δεοντολογία του τι ειναι Κρατικό και τι Ιδιωτικό, και πάλι εκφράζοντας συγκεκριμένες αξίες και θέσεις.
Στον Τομέα της δημιουργίας Κοινωφελούς Έργου Δημοσίου Οφέλους, υπάρχουν δυο παράμετροι:
-Α--Η Πρώτη :   "Ε κει από όπου αποχωρεί το Κράτος την παραγωγή έργου Δημοσίου Οφέλους, αναλαμβάνουν τα Κοινωφελή Ιδρύματα".
-Β--Η άλλη παράμετρος είναι η Συνεργεία Κράτους και Κοινωφελών Ιδρυμάτων (Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δίκαιου Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα) με σκοπό να διασφαλιζεται ότι το Κράτος, παγιώνοντας τις πολίτικες του, δεν μεταλλάσσεται μακροπρόθεσμα σε ένα "κλειστό Σύστημα", με την βεβαιότητα της παρακμής που εγγυάται κάθε κλειστό σύστημα.
-β1- Η συνέργεια Κοινωφελών Ιδρυμάτων με το Κράτος, ενισχύει τις δυνατοτητες  των "κρατικών διαστάσεων¨ καθώς  τα Ιδρύματα είναι δυνατόν να προσθέσουν εθελοντικό ανθρωπινό δυναμικό, που θα εργασθεί με κίνητρο την χαρά της προσφοράς και όχι την αμοιβή, ενώ και οικονομικοί πόροι μπορούν να προστεθούν στην κρατική χρηματοδότηση ενισχύοντας το έργο, από τις δυνατότητες του μηχανισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας
-β1.1. Η Εταιρική Υπευθυνότητα καθιστά τον Επιχειρηματικό Κόσμο, θετικό συνεργό μέσα από την ικανοποίηση και την αναγνώριση που δίνει η προσφορά, ενώ Ο "Φορος" κατά πάγια αρχή του Ρεμπουμπλικανικου Κόμματος που σαφώς εκπροσωπεί τον Επιχειρηματικο και Καπιταλιστικο Κόσμο: Ο Φόρος είναι "κλοπή"..

Έχοντας αυτή ακριβώς την Επιστημονική Γνώση και Διεθνή εμπειρία, είδαμε την αναγγελία εφαρμογής προγραμμάτων στην Ελλάδα για Κοινωφελή απασχόληση σαν μια αρχή εφαρμογής αυτής της Διεθνούς πρακτικής.

Η Κοινωφελής Απασχόληση στην Ελλάδα, φάνηκε να θέλει να ικανοποιήσει αυτά τα δυο "αιτήματα". 
Και ακόμα η έμμισθη απασχόληση  νέων επιστημόνων σε Έργο Δημόσιου Οφέλους του Υπουργείου Πολιτισμού με την ιδιότητα του Ανθρωπινού Δυναμικού Ιδρυμάτων, έδινε την δυνατότητα να γνωρίσουν τα νέα παιδιά και προσωπικοτητες με Διεθνή πείρα -με την προϋπόθεση ότι και αυτές οι προσωπικότητες θα υπήρχαν μέσα στα Ιδρύματα- αλλά και ότι θα υπήρχε η δυνατότητα του Ιδιωτικού mentoring παράλληλα με την εμπειρία των νέων στο περιβάλλον του Δημοσίου.
Εξ άλλου, η Κοινωφελής απασχόληση είναι και μια μορφή "πρακτικής άσκησης" και "απόκτησης εμπειρίας" νέων στο γνωστικό τους αντικείμενο, είτε ως επιστήμονες, είτε ως Διοικητικοί,  είτε ως εργάτες.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος, συμμετείχε και για ένα ακόμα λόγο: κάθε χρόνο, διαθέσιμες πιστώσεις για έργα παραμένουν αναπορροφητες, και τα χρήματα εξαερώνονται. Θέλαμε λοιπόν να συμμετέχουμε στην προσπάθεια χρησιμοποιησης διαθέσιμων πόρων (απο Δημιουργία Κρατικού Χρήματος - οχι χρηματος των φορολογουμενων) για Έργο Δημοσίου  Οφέλους.

Με αυτή την πεποίθηση, και φυσικά με έτοιμη  την κατανόηση για ατέλειες σε μια πρώτη εφαρμογή διεθνούς πρακτικής στην Ελλάδα, εξορμήσαμε......

Ύστερα απο την  μεγάλη  ανταπόκριση ενδιαφέροντος στις Προκηρύξεις θέσεων Εργασίας, που έγιναν με μεγάλη διαφάνεια και μέσα από πολλά μέσα δημοσιότητας και κοινωνικής δικτύωσης και μετά το κλείσιμο της προθεσμίας, ήλθε η φάση της επιλογής εκείνων απο τους υποψηφίους που θα καλούνταν να υπογράψουν σύμβαση εργασίας. 

Το βραδυ της 7 Απριλιου 2013, κλιμακιο ενισχυμενο και με τον Γενικο Γραμματεα του αδελφου Ιδρυματος Ελληνσμου κ. Θεοδωρο Δημητροπουλο, εμφορουμενο απο τις αξιες της Δημιουργιας και της Εθελοντικης Προσφορας μεσα απο την ηγετικη  θεση του Γενικου Γραμματεα στο αδελφο Ιδρυμα Ελληνισμου, μαζι και με τον Προεδρο του Ιδρυματος εφθασαν εσπευσμενα απο την Αθηνα  και στις 8.30μμ ευρισκονταν στο λιμανι του Βολου για να παραλαβουν "σφραγισμενες¨τις αιτησεις προσληψης των υποψηφιων.


< < Αριστερα: Ο Γενικος Γραμματεας του αδελφου Ιδρυματος Ελληνισμου κ. Θεοδωρος Δημητροπουλος στο Λιμνι του Βολου συνεπικουρων το κλιμακιο του Κοινωφελους Ιδρυματος  Περσευς Αθηναιος στην διαδικασια επιλογης .


Ανω : Ο Προεδρος του Κοινωφελους Ιδρυματος Περσευς Αθηναιος, εχει παραλαβει με καθε ασφαλεια τους φακλεους υποψηφιοτητας  των νεων παιδιων. 

Κρατάμε στα χέρια μας τα όνειρα και το χτυποκάρδι 160 νέων ανθρώπων. Κρατάμε στα χέρια μας τους σφραγισμένους φακέλους με την τρυφερότητα, την υπευθυνότητα και το χτυποκάρδι που έχουμε παραλάβει νεογέννητο από μαιευτήριο.



10 15 - 10.30 βράδυ 7 Απριλίου 2013 στην Κεντρική Πλατεία
της Λαρισσας Ο ΓΓ Θεοδωρος Δημητροπουλος και ο Προεδρος, αφενος προβληματιζονται με τις σκεψεις που προκαλει παντα το δεδομενο οτι το συστημα εχει παντα λιγοτερες θεσεις διαθεσιμες απο τους υποψηφιους, ενω και ποροι υπαρχουν και αναγκες απεριοριστες.

Η ΧΑΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. 


Σημειωση : Ενα παραδειγμα χειρισμου αιτησεων "υπερ του Συστηματος" θα δανειστουμε απο την αξιολογηση αλλων προτασεων σε αλλα προγραμματα οπου οι προτασεις κοβονται γιατι μια σελιδα δεν ειχε αριθμηση..... η ειχε ξαχαστει μια σφραγιδα η μια μονογραφη. Η αιτηση δεν γινεται δεκτη για αξιολογηση, εστω και εαν υπαρχοντες ποροι δεν θα χρησιμοποιηθουν και θα χαθουν. Κατα τον Κηλαιδονη ¨Ετσι που παμε θα μας πουνε και χαζους....... Και εμεις στο Ιδρυμα δεν κανουμε τετοιες χαζομαρες. Να λοιπον στην πραξη το ανοιγμα του σσυτηματος, που φερνει στα χερια αλλων ανθρωπων "εκτος του τερατος της γραφειοκρατειας" που αν βρουν μια αιτηση ανυπογραφη, θα την αξιολογησουν και εαν το παιδι επιλεγει θα τον φωναξουν να υπογραψει, αντι να μην επιλεγει κανενας στην συγκεκριμενη θεση, και να χαθει υπαρκτη πιστωση.

Η ανωτερω αιτησεις ηταν ανταποκριση σε προκήρυξη θεσεων απο το Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος, που εγινε αρχές Φεβρουαριου 2013





Με την υπηρεσιακη παραλαβη των αιτησεων, ξεκινησε η Επιστροφη στον Βολο για διανυκτερευση στη Λαρισσα.