ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΣ: Η ΒΡΑΔΥΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013







Ωδή στην πανσέληνο στο Κάστρο Μελιβοίας

 Δημοσίευση: 17 Αυγ 2013 2:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:04
Ωδή στην πανσέληνο  στο Κάστρο Μελιβοίας
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Μετά από σειρά πετυχημένων εκδηλώσεων για την πανσέληνο, που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στα μνημεία των παραλίων από την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Αγιάς, φέτος οι οργανωτές επέλεξαν το Κάστρο Μελιβοίας στη Βελίκα, που αναδείχθηκε πρόσφατα μέσω του ΕΣΠΑ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο πλάτωμα έξω από την εκκλησία του κάστρου, που προσφέρει απέραντη θέα προς τη θάλασσα.
Την ώρα που θα ξεπροβάλλει στον ορίζοντα το φως του φεγγαριού θα παρουσιασθούν θεατρικά δρώμενα βασισμένα στα έργα «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου και «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα με τη συνοδεία μουσικής.

Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα Αγιάς του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και οι μουσικοί Δημήτρης Χανδράκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και Τάσος Νοτόπουλος.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας «Ο Φιλοκτήτης», το Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο Δήμου Αγιάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Περσεύς Αθηναίος», που έχει συμβάλει στο εργο του κάστρου μέσω συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Για τη διευκόλυνση της μετάβασης του κοινού στον χώρο του κάστρου, το λεωφορείο του Δήμου θα περιμένει τους επισκέπτες στα «Πλατάνια» Βελίκας στις 8 μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Χορηγοί είναι το ζαχαροπλαστείο «Πρώτο», το café «Ηλιάτορας», το Fun Club Spitaki, καθώς και τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Ελένης Τσιντζιράκου.