ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

7 ΕΒΑ-ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ : ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ** ΤΟΥ 2013

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος συμμετείχε στην Συνέργεια του Υπουργείου Πολιτισμού, με άλλους Κρατικούς Φορείς, Το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εθελοντικές οργανώσεις, ώστε όλοι ΜΑΖΙ -με συμπληρωματική και διακριτή αποστολή σε επιτυχή σύνθεση- να φέρουν επιτυχώς εις πέρας το Μεγάλο Έργο της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ στο ΦΩΣ, του Κάστρου του Φιλοκτήτη, η Κάστρου Της Αρχαίας Μελιβοίας, ή Καστρου της Βελικας.

Πρόκειται για βυζαντινό κάστρο, το οποίο χρονολογείται, με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα, στην περίοδο αυτοκρατορίας του Ιουστινιανού (6ος αι. μ.Χ.). Υπάρχουν όμως, αρχαιολογικά κατάλοιπα και ευρήματα που μαρτυρούν ότι είναι κτισμένο στα ερείπια της αρχαίας πόλης Μελίβοιας, του βασιλιά Φιλοκτήτη (4ος αι. π.Χ). Το κάστρο της Βελίκας είναι ένας οχυρωμένος οικισμός με έκταση 21 στρέμματα και τοποθετείται σε θέση στρατηγική, καθώς βρίσκεται σε λόφο και περιβάλλεται από βουνά και πλαγιές και απέχει μόλις 500μ. από την θάλασσα. 

    

**Το ανωτερω Βιντεο αναρτηθηκε στο You Tube τον Δεκεμβριο του 2014, ομως οι συντελεστες του ειχαμε συγκεντρωθει στο Μεταξωχωρι του Δημου Αγιας του Ν. Λαρισσας για να χαρουμε μαζι τα αποτελεσματα της συνθεσης της εργασιας μας.  Τα αποτελεσματα ηταν : η αποκαλυψη ενος ακομα στολιδιου στην ομορφια της Ελλαδας, και μια ακομη ισχυρη ψηφίδα στο Φως του Ελληνικου Πολιτισμου.,
H πρωτη Προβολη του ανωτερω βιντεο εγινε στις 27 Σεπτεμβριου 2013 στο Μεταξοχωρι της Αγιας, στην αιθουσα του Πολιτιστικου κεντρου, οπου δημοσιευθηκε και η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ομαδας Εργου του Κοινωελους Ιδρυματος Περσευς Αθηναιος για την συνεισφορα του Ιδρυματος στο Εργο αυτο της αποτελεσματικης Συνεργειας.

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, μας ειχε μυήσει στον ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ πολλες δεκαετιες πριν. Ετσι η συμμετοχη μας στο εργο ηταν βαθεια οντολογικη και μια συνεχεια της δημιουργιας του Αρχαιου Δραματος...... που διδαχθηκαμε απο τον Σοφοκλη και τον Πατερα μας, στην Επιδαυρο.

Αυτο το οντολογικο κινητρο ειναι και το μοναδικο καθε συνεργειας με το Υπουργειο Πολιτισμου, ενω το συνολικο Κοινωφελες Εργο εχει οντολογικο του κινητρο την Ερωτικη Σχεση με την Ελλαδα και την "αφη" η/και  την "θεωρηση" καθε κυτταρου της υποστασης της.

 Επεξεργασμενη ψηφιοποιηση του ανωτερω τεκμηριου: