ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ερμηνείες ΛΟΓΙΚΗΣ σε ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ




Το Βιβλίο "κατεβαζεται ΔΩΡΕΑΝ"  ως e book από το διαδίκτυο

THE CLOSING OF THE AMERICAN MIND ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 


ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ  Ερμηνείες ΛΟΓΙΚΗΣ σε ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Το "είναι" του σήμερα σε μια συγκροτημένη κοινωνία που παράγει Πολιτισμό και έχει οντολογική υπόσταση, είναι σύνθεση, αποτέλεσμα της Ιστορίας της, που δεν είναι μία απλή περιγραφή. Η περιγραφή δεν έχει αξία, εάν δέν έχει περιεχόμενο, και εάν δεν είναι πεδίο ανάλυσης που θα παρέχει γνώση, σοφία, έννοιες και ..(με την σειρά τους) σύνθεση οντολογικής υπόστασης.

Κατά τον ίδιο τρόπο με την ανωτέρω ΜΑΚΡΟ ανάλυση, ένας "υποψιασμένος" Άνθρωπος, σε κάποια φάση ωριμότητας, και ίσως με την ευκαιρία μιας "επιθετικής' (intrusive) ερώτησης (1) , που ίσως γίνεται από φορέα ή άνθρωπο --που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "άνθρωπος για όλες τις εποχές" αλλά περιορίζει το αντιληπτικό του πλαίσιο και την ερμηνευτική των πράξεων δυνατότητα, σε αυτό που του επιβάλει ο συρμός, ή και η αλλοιωτική της Αλήθειας "πολιτική ορθότητα"--  θα "ανακαλύψει" ότι η "Πράξη του", είναι έκφραση της οντολογικής του υπόστασης που είναι "σύνθεση-αποτέλεσμα" όλων των ψυχικών εγγραφών που  "το καλό κ αγαθό" ενέγραψε στην ψυχή του. .

Η οντολογική υπόσταση Υπάρχει σε "αφαιρετικό πεδίο", πολύ υψηλότερο του πεδίου της Λογικής. Για αυτό και οι κοινωνίες που μιλούν με έπαρση για ορθολογισμό, είναι κοινωνίες μηχανιστικής ύπαρξης, παραγωγής δύναμης εξουσίας και αποτελεσματικότητας, αλλά όχι κοινωνίες Πολιτισμού, αξιών, εννοιών, και οντολογικής Υπόστασης. Είναι κοινωνίες που προσφέρουν εμπειρία στην αλλοτριώσιμη καθημερινότητα, στην εφήμερη ηδονή, αλλά κοινωνίες αντι-ερωτικές, κοινωνίες χωρίς ψυχικό κραδασμό,  φτωχές στην νόηση και ερμηνευτικές σε κάθε πράξη με βάση τον ωφελιμισμό, αφού αυτός είναι και το μόνο ανθρώπινο κίνητρο που μπορεί να δει το γυμνό μάτι του "υπαρξισμού" στον οποίο είναι περιορισμένη, η αντιληπτικότα του Ορθολογισμού. 

-Στην ΜΙΚΡΟ ανάλυση, ο Άνθρωπος που είναι υποψιασμένος, που με την ευλογία και την "τύχη αγαθή" του γεννάσθαι και του γίγνεσθαι,  δεν παγιδεύεται από τους μηχανισμούς που επιδιώκουν "το κλείσιμο των αντιληπτικών του δυνατοτήτων" (2), και εάν κλιθεί να ερμηνεύσει "λογικά" το για τον ίδιο οντολογικά αυτονόητο για τις πράξεις του,  στην διεργασία αυτή του να ερμηνεύσει με λογικά στοιχεία τις ενέργειές του, θα γυρίσει πίσω αναζητώντας τις ΠΗΓΕΣ του "ΠΟΤΑΜΟΥ"  της σημερινής αλλά και της εκάστοτε έκφρασης και πράξης του. 
Και τότε, καθώς θα ξεκινήσει από τις σημερινές εκβολές της ορμής του "γεννόντος ύδατος" το ταξίδι του προς τα πίσω για να βρει τις πηγές, θα ανακαλύψει  την γοητεία της ζωής, καθώς θα δει να ξεδιπλώνεται μπροστά του, όλο το πλέγμα των παραποτάμων, των ριακιών, ακόμα και της κάθε "αμπολής", αλλά και της κάθε "βροχής" και "καταιγίδας", που κλήθηκε να κρατήσει στα όρια της κοίτης του,....  
Θα δει γοητευμένος, αυτό που πάντα πίστευε:  πως αυτό που είναι, η οντολογική του υπόσταση είναι αποτέλεσμα όλων των ψυχικών εγγραφών που "καλοί άγγελοι" του ενέγραψαν στην ψυχή.
Θα δει έκθαμβος, την χαρτογράφηση όλων των ποταμών και των παραποτάμων που διαμόρφωσαν την διαχρονική σταθερή του πορεία, αλλά και την σημερινή "ροή" στις εκβολ'ες του που εξακολουθεί  να παράγει ενέργεια για δημιουργία.
Και θα ευχαριστήσει τους.... Θεούς.... όπως θα ακουγόταν στην Επίδαυρο, που τον Μακάρισαν να δει τέτοια ομορφιά. .......

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΕΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΥΛΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ

.....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ "ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ" ΠΟΥ "ΚΛΕΙΝΟΥΝ" ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  THE CLOSING OF THE AMERICAN MIND ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 

 

http://iwcenglish1.typepad.com/Documents/14434540-The-Closing-of-the-American-Mind.pdf


Το Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος, ταγμένο απο τον Εμπνευστη του στον Πολιτισμο την Αληθεια και το Φως , συστηνει σε ολους τους ελεύθερους Ανθρωπους, να μελετήσουν το βιβλιο που ολοι οι υποψιασμενοι συνάδελφοι χρησιμοποιήσαμε ως "εγχειρίδιο" στο αμφιθέατρο.

Το Βιβλίο "κατεβαζεται ΔΩΡΕΑΝ"  ως e book από το διαδίκτυο


(1)  22 Ιουνιου 2016  999

(2)  Τhe Closing of the American Mind