ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Σάββατο 19 Ιουνίου 1971

ΕΤΟΣ 1912 : 19η ΙΟΥΝΙΟΥ : H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ


Σημερα  ημερα μνημης της Καταστροφης της Σμυρνης  13-17 Σεπτεμβριου 1922, ημερες που η Σμυρνη παραδοθηκε στις Φλογες, προσθετουμε στα Ψηφιοποιημενα Τεκμηρια που θα καταχωρουμε προοδευτικα απο τα Αρχεια της Οικογενειας του Περσεα Αθηναιου, την προσκληση του γαμου του Πατερα του Ανδρεα Αθηναιου, χημικου, Διευθυντικού Στελεχους της Oriental Carpet, που εζησε στην Εδρα της Εταιρειας στην Τεχερανη, αλλα και στην Μικρα Ασια και στην Σμυρνη.
Η Προσκληση του γαμου του Ανδρεα Αθηναιου, τεκμηριωνει τον Ελληνισμο της Μ. Ασιας και οχι μονο των παραλιων της Ιονιας, αλλα και στα βαθη της, οπου εγινε και ο Γαμος του Ανδρεα Αθηναιου, με την Φωτεινη Πατερακη, "Σμυρνια" μεν, αλλα Κρητικης Καταγωγης.  

Ο Ανδρεας Αθηναιος , ειχε ιδιοκτητο σπιτι στην Σμυρνη, οταν μπηκαν οι Τσετες του Κεμαλ. Ειχε παραλληλα με την Ελληνικη και Γαλλικη Υπηκοοτητα, ανεβασε την Γαλλικη Σημαια στο Σπιτι του, και πηρε την Οικογενεια του και Φωναζοντας στους Γαλλους Πεζοναυτες με τα χαρτια στα χερια, ΕΙΜΑΙ ΓΑΛΛΟΣ, περασε το Γαλλικο άγημα που με εφ οπλου λογχη σταματησε τους Τσετες, και ετσι εσωσε την Γυναικα του, τον Περσεα, και τις αδελφες του Νεφελη και Κυβελη, απο τους σφαγεις.


Το Αρχειο της Οικογενειας, με εγγραφα και φωτογραφιες τεκμηριωνει ιστορικα πραγματικα περιστατικα, για οσους θελουν να τα χρησιμοποιησουν. Το Αρχειο αυτο θα ψηφιοποιειται προοδευτικα για χρηση απο τους μελετητες με την προυποθεση της βιβλιογραφικης αναφορας. (C)