ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ


Οπως για τα ΙΜΙΑ υπαρχει αδιαμφισβήτητη αντικειμενικη επιστημονικη τεκμηριωση για την Ελληνικοτητα τους, το ιδιο υπαρχει και για την Θεσπρωτια. Στις Αρχες της δεκαετιας του 1980, -ως Νομαρχης Θεσπρωτιας τοτε- επισκέφθηκα μεσα στο καταχειμωνο την Μονη Γηρομερίου. Στο Αρχειο μου υπαρχουν φωτογραφίες. Το τοπιο επιβλητικο, το Μοναστηρι αγεροχο, μυστικιστικό..... Το μεγαλο τζακι στο αρχονταρικι, ζεσταινε με τις μεγαλοπρεπεις φλογες του τα προσωπα και κυριως την ψυχη, ολων μας. Η ιστορια ξετυλιχθηκε. Σαν παραμυθι..... Μα παραμυθι αληθινο.

Και οντως για τους "λειτουργιστες" (functionalists) ειναι παντα περα απο τις νοητικες τους δυνατοτητες, να αντιληφθουν πως ειναι δυνατον οι αριθμητικα λιγοι και με μικρα μεσα Ελληνες, να δημιουργήσουν "Κρατος". Αυτό που οι "λειτουργιστες" δεν αντιλαμβανονται ειναι οτι οι Ελληνες υπαρχουν ως Εθνος, δηλαδη ως "κοινωνικη ενοτητα ενιαίας οντολογικης Υποστασης". Γιατι αυτο ειναι το ΕΘΝΟΣ, μια συνθεση ανθρωπων με κοινη Οντολογικη υποσταση, δηλαδη ανθρωποι που οπου και να βρίσκονται στην Οικουμενη, ειτε καταμονοι σε ενα δασος, ή σε μια έρημο,_στους_πάγους_ή_στην_Σαχαρα,_εχουν ενιαίες αξιες,_ενιαίες αρχες, ενιαίο περιεχόμενο πραξεων, δηλαδη "οντολογικη υποσταση" που τους κανει ΕΘΝΟΣ. Αυτος ο συνεκτικος ιστος που οριζεται ως ΕΘΝΟΣ και που κανει διακριτους τους Ελληνες απο αλλα Εθνη (και αυτα απο εμας) ειναι η συνθεση μιας συνισταμενης υπαρξης και δυναμεων, που αδυνατεί να εντοπισει η νοηση που αντιλαμβανεται Υπαρξη αλλα οχι Υποσταση, Οφελος ή Κερδος και οχι "δικαιωση", μηχανιστικη δυναμη και αποτελεσματικοτητα και οχι αυλη και αθανατη υποσταση.

Το Οτι ειμαστε ενα Εθνος Ελληνικο, το οτι ειμαστε Ελληνες, και οτι ο τοπος που ασκουμε τον Εθνισμο μας ειναι Ελλαδα, υπαρχει τεκμηριωση επιστημονικη.
Τεκμηριωση που δεν μπορει να "πιασουν" τα....ρανταρ μιας στατιστικης αναλυσης.... ***



"""Ειναι γνωστη η (ΑντιΕλληνικη) θεση καποιων που αναπαραγουν (με την καρδια τους) την προπαγανδα που θελει να διαλυσει την Ελλαδα και το Ελληνικο Εθνος,  υποστηριζοντας οτι "φτιαξαμε καποιο μυθο και πανω σε αυτον στηριξαμε την δημιουργια Ελληνικου Κρατους". Αλλα ειναι ευκολο να αποδεικνυεται παντα, οτι η Στατιστικη Επιστημη δεν μπορει να "δει, εννοιες παρα μονο εαν υπαρχουν στην νοηση του επιστημονα που αναλυει και ερμηνευει τα στοιχεια. There is nothing such as "free value" Sciense.  
Η Ελλαδα ΝΑΙ ειναι παραμυθι. Οχι ομως με την εννοια της "φτιαχτης ιστορίας", αλλα με την εννοια οτι οντως ειναι "Μυθικο  Κατορθωμα", το πως ενας Λαος απο τον οποιο συνεχως αφαιρειται η δομικη του υποσταση ως Κρατους, εξακολουθει να υπαρχει και να ξαναφτιαχνει την δομικη του Υποσταση. Και η Μυθικη -και απολυτα πραγματιστικη- Αληθεια ειναι η υποσταση των Ελληνων ως Εθνους. Οπου...Γης....

Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
Μ.A., MCP, Ph.d. , Post Doc
Case Western Reserve University
University Of Pennsylvania