ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : Ιδιωτικές Δημοσιες και Εκκλησιαστικες Βιβλιοθηκες στην Ελλαδα


 Ο αγγλικός τίτλος της Ημερίδας  "Opening up Private and Religious libraries to Scholarship" είναι και ο τιτλος που εκφραζει την ουσια και το περιεχομενο της Ημεριδας.
Αξιζει να σημειωθει οτι στην εποχη της ψηφιοποιησης και των e books and e publications, μεσα στο 2017 εχουν Τυπωθει  ανω  του μισου εκατ. Τιτλοι βιβλιων με την γνωστη σε ολους μας εντυπη μορφη τους.
Η Ημεριδα  δεν αφορουσε μονο βιβλια αλλα και συλλογες και Μουσεια, αλλα και την οργανωση μικρων και μεγαλων βιβλιοθηκων, αλλα ακομα και πολυ μικρων βιβλιοθηκων.
Η εννοια της βιβλιοθηκης ανοιχτης στην Κοινωνια και στα παιδια, ειναι ενα θεμα που μας ποναει και σαν προσωπα και σαν Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος που ειναι ταγμενο και σε αυτο τον Σκοπο, και στα πλαισια των "δικων του" βιβλιοθηκων.
Η Βιβλιοθηκη ως "κεντρο παραγωγης γνωσης" ως "κεντρο ερευνας" ειναι μια ακομα διασταση που την επιδιωκουμε με καθε μεσο, καθοτι ειμαστε -ως Ιδρυμα- "ανοιχτοι" οχι μονο στην Κοινωνια αλλα και στους ερευνητες. 
Το Συνεδριο ηταν πολυ χρησιμο με την Διεθνη του Διασταση,  και για τους Διοικουντες ενα Ιδρυμα που εχει κυριο Σκοπο του την μελετη, την ερευνα, την γνωση και την παραγωγη καινουργιας γνωσης, οπως στην υψηλου διαφορισμου Ελληνικη γνωσσα θα μποσουσαμε να αναλυσουμε τον "ορο" Scholarship.
To Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος, θα Συνδεσει τις υπαρχουσες αλλα και τις μελλοντικες του βιβλιοθηκες που θα εχουν ολες αυτη την διασταση,  στο Consortium των Ευρωπαικων Ερευνητικων Βιβλιοθηκων .